Od Publikováno: 29. 3. 20217,1 min čteníCategories: NezařazenéViews: 509

SEZNAMTE SE S NAŠIMI PRŮVODCI: Jakub, Petra, Mansour, Yassir, Omar a další

Naši průvodci jsou duší naší cestovky. Jsou to oni, kdo obyčejný zájezd mohou povznést na životní zážitek, a proto jejich výběru věnujeme velkou pozornost.

S rozvojem CK HAMIDI jsem stál před nelehkým úkolem. Z původních pár termínů zájezdů do Jordánska se staly další a další díky vám, našim zákazníkům, kterých neustále přibývalo. Bylo jasné, že sám už všechny odjet nemohu, i když bych moc rád. Koneckonců mám dva malé kluky a ti mají zkrátka přednost :). Navíc jsme se rozhodli rozšířit naše pole působnosti o nové destinace Blízkého východu – Írán, Maroko, Kurdistám, Alžírsko, Sokotru, Súdán, Madagaskar a plánujeme i další země. Rozhodl jsem se tedy, že vytvořím partu průvodců, na které bude spolehnutí a kteří budou dělat naší cestovce dobré jméno. A hlavně že ze zájezdů, které provází, se budete Vy, naši zákazníci, vracet nadšeni!

Seznamte se s naší partou nadšených průvodců:

Jakub Žižka

“Průvodcování zájezdů pro Omarovu cestovku dělám jako koníčka a doufám, že je to znát“

Jakubovy cesty od mládí vždy směřovaly spíše na východ, a tak se přes země Balkánu dostal na Blízký východ, kde se mu natolik zalíbilo, že se tam rád vrací. Jako průvodce ho nejvíc baví pomáhat lidem objevovat nová místa a přinášet jim tak neopakovatelné zážitky. Sám si pak s oblibou vychutnává místní speciality. Destinace, kde Jakuba potkáte, většinou nejsou na obálkách časopisů. Jsou to spíš místa, která mají silné příběhy a jsou často mimo hlavní trasy. Mimo zapadlých koutů historických míst jsou to hlavně treky po horách nebo aspoň toulky českou divočinou.

Petra Hrdinová

„Těším se na každou novou skupinu a na zážitky, které spolu zažijeme“

Petry vášeň tkví v cestování a objevování nepoznaných míst. Nahlédla do kultury Jordánska, Taiwanu, Maroka, USA, Hong-Kongu a mnoha dalších zemí. Nezajímají ji pouze turisticky nejčastěji vyhledávaná místa, ale vydává se i na dobrodružné expedice zážitkového charakteru. Je milovnicí rozmanitých chutí, jež jsou tradiční pro danou zemi. Je komunikativní a můžete se spolehnout, že případné problémy zvládne rychle a efektivně vyřešit.

Petra Pavlíková

„Život bez cestování si neumím představit. Je příliš krátký a krásných míst je jako hvězd na nebi.“

Petry zájem o cestování nebere konce a tak zájem spojila s další touhou a to předat poznání dál. Průvodcování pak byla trefa do černého, kde se začala cítit jako ryba ve vodě. K Blízkému východu se nejprve dostala přes studium politické filosofie a z oblastí, které navštívila ji nejvíce zlákaly pestré barvy a kultura ovlivněná islámem i nekonečná nádhera pouští a hor. Vždy se snaží vnímat místa skrz pestrou strukturu historie, kultury, zvyklostí, chutí a vůní a hlavně života místních obyvatel, který nejraději zachycuje na fotkách. Vyhledává i netradiční zákoutí a zajímají jí příběhy, aby vám pak mohla sdělit co nejvíce. Má ráda pivo a nesnáší nudu. Úsměv na tváři, energie a pohodová nálada ji neopouští a žádný problém není dost velký na to, aby se nedal vyřešit.

Mansour Abdali

“Miluju práci průvodce a svou zemi. Chtěl bych, aby každý, kdo se do Íránu vypraví, poznal jeho pravou tvář“

Mansour je naše místní spojka, spolehlivý chlapík, který naše zájezdy logisticky zajišťuje a který se podílí i na sestavování programu, protože jako místní zná samozřejmě Írán nejlíp z nás. Miluje přírodu a rád ukazuje zahraničním cestovatelům opravdový, autentický Írán. Na většině našich zájezdů do Íránu se s ním osobně setkáte.

Mansour je náš místní průvoce v Íránu.

Yassir Chichi

„Všem cestovatelům CK HAMIDI chci dopřát ten nejzábavnější týden, jaký kdy zažili.

Yassir je náš outdoorový nadšenec a průvodce expedičních a zářitkových zájezdů v Maroku, ale i náš místní partner, který se stará o veškerou logistiku. Miluje adrenalin, canyoning, trekování v horách a cyklistiku. Připravuje našim cestovatelům nezapomenutelné zážitky na cestách Atlasem a Antiatlasem. Vždy ve skvělé náladě a profesionálně připravený se těší na nové cestovatele.

Haval Qahraman

„Doufám, že budu mít příležitost udělat z vaší cesty po Kurdistánu nezapomenutelný zážitek.“

Haval je jedničkou mezi průvodci doporučovanými serverem Tripadvisor.com v iráckém Kurdistánu. V roce 2010 se stal průvodcovským průkopníkem v regionu a v roce 2012 byl doporučen v průvodci od Lonely Planet. Pochází z kurdského Erbílu a má hluboké znalosti o Kurdistánu i Iráku. V době války proti ISIS pracoval jako fixer a řidič pro novináře a humanitární pracovníky. Cestovatele rád zve na návštěvu a večeři ke své rodině, na což se můžete těšit i vy na našem zájezdu. Haval je muž se srdcem na dlani a špička v oboru.

Anja Andrianjato

„Krásný zážitek z Madagaskaru každého jednotlivého klienta je pro mě to nejdůležitější“

Anja pracuje v cestovním ruchu už 21 let a má vlastní cestovní kancelář Great Madagascar Tours. Madagaskar miluje a ve svém volném čase objevuje stále nové kouty své země, aby vymýšlel ty nejpropracovanější možné itineráře. Jeho vášní je madagaskarská příroda a sdílení jejího bohatství s cestovateli, protože věří, že tak ji dokáže ochránit i do budoucna pro příští generace.

Faisal Alajaleen

„Bezpečně vás odvezu, zatančím a večer připravím kebab na pláži, jsem vždy připraven“

Faisal je stálice našeho týmu v Jordánsku. Je to náš hlavní řidič a setkáte se s ním na všech našich zájezdech. Jeho práce zdaleka přesahuje roli řidiče. Je to chlapík zkušený, který toho hodně zažil a hodně ví. Mluví anglicky a všichni klienti si ho vždy zamilují. Je ochotný pomoci s čímkoliv a kdykoliv. Je pokorný a skromný a jeho srdečný úsměv, když ho ráno potkáte, vás navnadí na další den plný zážitků.

Omar Jamaein

“Nezaložil jsem si cestovku, abych seděl v kanceláři, ale abych cestovatelům ukazoval země, které miluji“

Omar je nadšený cestovatel se slabostí pro Blízký východ. Nejvíc si užívá méně turistická místa, kontakt s místními obyvateli a trhy. Má rád historii a o země kam cestuje se zajímá z hlubšího kontextu než pouze turistického. Rád vyráží i do přírody na dlouhé treky. Na průvodcovské práci miluje energii, kterou čerpá z nadšení cestovatelů, kteří jsou v zemi poprvé.

Omar průvodcuje zájezdy do svého skoro rodného Jordánska a také do Íránu, ALžírska, Maroka, na Sokotru a Madagaskar.

Líbí se vám tento článek? Sdílejte ho!